петак, 5. јул 2013.

vrste gelova

Postoji nekoliko vrsta gelova, zavisno od toga za šta se može primeniti. Postoje gelovi za prirodne nokte, za tipse (plastični nokat) i za izlivanje noktiju (builder ili sculpting gelovi). Proizvođači praktikuju da se gel može koristiti bar za dve od ovih mogućnosti.
Postoje naravno i oni koji se mogu koristiti za sve. Pitanje- ako postoje gelovi koje možemo koristiti i za prirodne nokte i za tipse i da izlijemo, tj.produžimo nokat, zašto bismo koristili onaj koji može manje? Odgovor- zato što to nije uvek najbolje ni najbrže rešenje.

Jednofazni gel- brzo rešenje

Ako bismo gel koji ima čvrstinu da produži nokat nanosili na prirodni koji samo želimo da ojačamo ili na tipsu, produžili bismo vreme aplikacije gela, jer se bulider gelovi nanose u više slojeva (znači više sušenja, čišćenja i, trebalo bi, više turpijanja). Zato kod tipse i prirodnog nokta primenite gel koji se sastoji iz jedne faze. On obično nema bazu, a i nije mu potrebna jer nema šta da drži. Vrema rada sa ovakvim gelom je od 30 do 45 minuta, zavismo od toga da li klijent želi i french manikir ili samo lakiranje noktiju preko gela. Svaki naredni naneti preparat produžava vreme aplikacije, ali ono što svakako preporučujemo je tanak sloj završnog visoko sjajnog gela. On se obično nanosi četkicom, suši u lampi, ne briše i ne turpija, a omogućava da nokat do korekcije zadrži sjaj i ako klijent želi da promeni boju laka ili ga u potpunosti ukloni, nokat će nakon toga opet ostati sjajan, kao po izlasku iz salona.

Čvrstina je bitna

Višefazni gelovi jesu čvršći (mada to ukoliko se ne radi o produžavanju nije bitna prednost) i uglavnom imaju veći izbor boja i nijansi. Takođe, treba imati u vidu da se gelovi iz jedne i više faza mogu kombinovati. Pa tako mono fazni gel možete koristiti umesto sloja višefaznog (naravno onog sloja koji ne gradi nokat), jer ono što u početku izgleda kao veća investicija, kasnije donosi smanjenje troškova i veću zaradu, zato je za salon najbolje da napravi kombinaciju i jednih i drugih.

Нема коментара:

Постави коментар